wtorek, 31 grudnia 2013

Najprawdziwsze soki owocowe i owocowo-warzywne

Tutaj znalazłam producenta i dostawcę najwspanialszych soków: całkowicie naturalnych, tłoczonych na zimno z owoców, a nie rozcieńczanych z koncentratu, bez dodatku cukru ani innych wspomagaczy smakowych. Świeżych i pysznych, niefiltrowanych, czyli naturalnie mętnych. Takie soki dzieci mogą spokojnie pić, dorośli zresztą też:-). Najlepsze są właśnie lokalne tłocznie, zapewne w każdej okolicy taka się znajdzie.

Soki tłoczone są z jabłek - z odmian kwaśnych, półsłodkich i słodkich, niektóre powstają z połączenia jabłek z innymi owocami i warzywami. Każdy z tych soków stanowi niesamowite odkrycie smakowe, można się nimi wręcz delektować. Dla mnie najsmaczniejszy jest jabłkowy z burakiem, selerem i marchwią, dziewczyny natomiast uwielbiają KWAŚNY jabłkowy. Ale próbujemy po kolei wszystkich. Niektóre pojawiają się tylko sezonowo, więc na razie musimy na nie poczekać. Teraz możemy pić sok jabłkowy w wersji kwaśnej, półsłodkiej i słodkiej oraz jabłkowy z truskawką, jabłkowy ze śliwką, jabłkowy z marchwią, jabłkowy z czarną porzeczką, jabłkowy z wiśnią, jabłkowy z burakiem, jabłkowy z selerem...

Soki pakowane są w specjalne worki z kranikiem, który uniemożliwia dostawanie się powietrza do środka i dzięki temu sok dłużej pozostaje świeży po otwarciu. Worek wkłada się do kartonu wielokrotnego użytku, z którego sok można wygodnie nalewać. 



Soki jabłkowe mętne są o wiele zdrowsze niż klarowne, gdyż zawierają flawonoidy, które mają działanie antynowotworowe, opóźniają procesy starzenia skóry i podnoszą odporność organizmu. Działają przeciwzapalnie, antyalergicznie, pochłaniają szkodliwe promienie UVA i UVB. Na tej stronie można przeczytać więcej na temat dobroczynnego wpływu mętnych soków jabłkowych na nasz organizm. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz